ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Παρουσίασε το λογότυπό της η Λευκωσία για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης – “Απλώνεται σε όλη την επαρχία”

spot_img

Μαζί με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που φωτίζουν την πρωτεύουσα, η Λευκωσία 2030, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσίασε το λογότυπο της. Στόχος μας για το 2030, είπε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Λευκωσίας 2030 Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου, είναι οι ακτίνες πολιτισμού της Λευκωσίας να φωτίσουν την επαρχία Λευκωσίας, να φωτίσουν την Κύπρο και τον κόσμο. «Στόχος μας η Λευκωσία να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για ακτινωτούς δρόμους διαλόγου, ακτινωτούς δρόμους συνεργασίας και συνδημιουργίας ανάμεσα στην πόλη και τα χωριά, ανάμεσα στην επαρχία Λευκωσίας και την Ευρώπη, ανάμεσα στην Κύπρο και τον κόσμο».

Ο σχεδιασμός της Λευκωσίας 2030 απλώνεται σε όλη την επαρχία Λευκωσίας γι’ αυτό και στην παρουσίαση έδωσαν το παρών τους εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων από όλη την επαρχία. Στόχος της προσπάθειας της Λευκωσίας είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030 να αποτελέσει όχι μόνο η πόλη της Λευκωσίας, αλλά και τα χωριά της, από τα Λύμπια μέχρι τον Κάμπο και τον Κάτω Πύργο.

Το λογότυπο που παρουσιάστηκε είναι αποτέλεσμα του διαγωνισμού που προκήρυξε η Λευκωσία 2030 και τον οποίο κέρδισε η ομάδα των DpS Athens και Semiotik Design Athens.

Στον πυρήνα του οράματος των σχεδιαστών βρίσκεται η ιστορία της Λευκωσίας, τα τείχη της Λευκωσίας, που αρχικά ήταν αμυντικά, ένα καταφύγιο για ντόπιους και ξένους. Για τη Λευκωσία 2030 όμως, ο ρόλος τους διευρύνεται. Αποτελούν τον πυρήνα της πρωτεύουσας. Τον πυρήνα της Κύπρου. Ένα πυρήνα που ακτινοβολεί και που αντλεί ενέργεια από όλους τους πολιτισμούς που πέρασαν και τους λαούς που σήμερα συνυπάρχουν, αντλεί ενέργεια από τις διαφορετικές κουλτούρες που περιβάλλουν την Κύπρο, σε επίπεδο Μεσογείου, σε επίπεδο Ευρώπης, σε επίπεδο κόσμου.

Βιογραφικά της σχεδιαστικής ομάδας:

Η DpS Athens είναι ένα διεθνώς βραβευμένο γραφείο branding και design με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπάζογλου. Η διεπιστημονική τους ομάδα αποτελείται από οραματιστές σχεδιαστές, στρατηγικούς συμβούλους branding και ταλαντούχους δημιουργούς. Αναπτύσσουν σύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις με γνώμονα το περιεχόμενο που εξισορροπούν την επιθυμία για σύνδεση σε συναισθηματικό επίπεδο με την πανταχού παρούσα ανάγκη για άμεση, στρατηγική και αποτελεσματική επικοινωνία. Το χαρτοφυλάκιο πελατών τους περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Αθήνα) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Η Semiotik Design Office ιδρύθηκε το 2014 από τον Δημήτρη Κολιαδήμα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής της Designers United. Από το 2005, μαζί με την ομάδα του έχουν συνεργαστεί με εξαιρετικά άτομα, σπουδαίους οργανισμούς, νεοφυείς επιχειρήσεις και πολυεθνικές μάρκες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σχεδιασμού και συμβουλευτικής και επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Το έργο τους έχει λάβει πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, όπως D&AD, European Design Awards (ED), Red Dot Design Awards, Dieline, Pentawards, Type Directors Club (TDC) και Art Directors Club (ADCE Awards). Το χαρτοφυλάκιο πελατών τους περιλαμβάνει το ΕΜΣΤ | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δημήτρια (Θεσσαλονίκη).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ